Cupcakes met butterscotch erop
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2
Klop de boter luchtig met de suiker, tot alle korreltjes opgelost zijn. Voeg één voor één de eieren toe en roer glad. Zeef de bloem en het bakpoeder boven de mengkom en spatel voorzichtig door het botermengsel.
-
3
Vul 12 cupcakevormpjes voor 2/3 met beslag (deze ’kopjes’ zijn van silicone, maar je kunt ook gewoon papieren cupcakevormpjes in een muffinblik gebruiken).
-
4
Bak de cakejes 17 à 20 minuten in de voorverwarmde oven. Test met een prikker of ze gaar zijn. Laat afkoelen op een rooster.
-
5
Maak de butterscotch-crème. Doe de boter en de bruine suiker in een pannetje en laat 4 minuten smelten. Doe er de room bij en roer tot een dikke crème. Haal van het vuur, voeg het vanille-extract en het zout toe. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en werk de cakejes af met de crème.