Tournedos met lentegroenten
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2
Schil en spoel de aardappelen. Snij ze in fijne plakjes. Verdeel ze over een ovenschaal.
-
3
Breng de room aan de kook met flink wat peper en zout. Schenk hem over de aardappelen. Verdeel er vlokjes boter over en zet 1 uur in de oven.
-
4
Schil de worteltjes en snij ze doormidden. Schil de rapen. Snij de grote exemplaren in partjes. Stoom de groenten in 8 minuten beetgaar.
-
5
Smelt 2 el boter. Schep er de kervel en de groenten door. Kruid met peper en zout en hou warm.
-
6
Bestrijk het vlees rondom met olie. Bak het naar smaak in boter. Hou warm onder aluminiumfolie.
-
7
Maak de rodewijnsaus (voor recept: klik hier). Serveer ze bij het vlees, de groenten en de gratin.