Makreel met romescosaus
bereiding
-
1
Spoel de tomaten en snij ze in blokjes. Verhit de olijfolie in een pan en rasp er de knoflook in. Doe er de tomaten bij, schep goed om en laat de tomaten zachtjes ’smelten’. Zeef en laat inkoken tot sausdikte (de saus mag niet te waterig zijn!).
-
2
Spoel de paprika’s en de chilipepers. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snij in reepjes. Mix het tomatensausje met de rauwe puntpaprika’s en chilireepjes.
-
3
Rooster alle noten goudbruin in een scheutje olijfolie. Mix ze in de blender en voeg samen met een handvol vers basilicum toe aan het tomatensausje. Mix goed. Breng op smaak met een scheutje sherryazijn, peper en zout.
-
4
Dep de makreelfilets droog en wentel ze door de panko. Gril ze goudbruin op de barbecue. Fileer ze en snij ze in stukjes. Leg 3 mooie stukjes vis op een bord en werk af met toefjes romescosaus en enkele blaadjes jonge spinazie. Lekker met de tomatensalade erbij.