Recept

Krokante kuipjes met vanilleroom en fruit

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Werkelijk een superdessert

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven op 180°C.

  2. 2

    Klop de room luchtig op met de vanillesuiker, wat poedersuiker en enkele druppels vanille-essence.

  3. 3

    Leg de 3 vellen filodeeg op elkaar. Knip het deeg in 4 vierkanten van ongeveer 16 x 16 cm. Bestrijk de 3 velletjes van elk vierkant met melk.

  4. 4

    Bekleed 4 beboterde vuurvaste kommetjes met 3 laagjes filodeeg. Leg er een even groot stuk bakpapier op en bestrooi met bakknikkers of gedroogde bonen.

  5. 5

    Zet de kommetjes 12 minuten in de oven tot het filodeeg mooi goudbruin is. Haal uit de oven, verwijder bonen en bakpapier en laat afkoelen. Haal ze uit de vormpjes.

  6. 6

    Meng de uitgelekte diepvriesframbozen door de vanilleroom en vul er de kuipjes mee. Werk af met extra fruit en eventueel een filodeegkoekje.

  7. Serveertip: filodeegkoekjes

  8. 7

    Steek met verschillende vormpjes koekjes uit filodeeg (3 laagjes op elkaar). Bestrijk alle laagjes met melk of olie. Leg het deeg in 3 laagjes op bakpapier op een bakplaat. Leg er nog een bakplaat op, zodat de koekjes niet opkrullen. Bak ze in 12 tot 15 minuten in de oven op 180°C.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Krokante kuipjes met vanilleroom en fruit

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!