Aardbeientaartjes met zanddeeg
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de bloem met 60 g suiker en een mespuntje zout. Maak een kuiltje in de bloem, breek het ei erin en kneed er de vlokjes boter onder. Meng goed tot een kruimelig deeg. Verpak in aluminiumfolie en leg een halfuurtje koel weg.
-
2
Klop de eidooiers en de rest van de suiker schuimig. Schep er de bloem onder. Halveer het vanillestokje en schraap de zaadjes eruit. Verwarm ze samen met de melk in een steelpannetje. Neem van het vuur en voeg een scheutje van de melk toe aan de eitjes. Klop los en schenk bij de warme melk. Roer goed tot de crème als een lint van de klopper loopt.
-
3
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bedek er 4 ingevette bakvormpjes mee. Duw goed tegen de randen. Bedek met bakpapier en gedroogde erwten en bak 15 minuten blind.
-
4
Vul de taartjes met de crème, verdeel goed en strijk glad. Verwarm de frambozenconfituur.
-
5
Spoel de aardbeien, verwijder het kroontje. Zet de kroontjes met het snijvlak op de crème en bestrijk met frambozenconfituur.