Kip met erwtjes en gebakken aardappelen
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de aardappelen en snij ze doormidden. Leg ze op de snijkant op een met olijfolie bestreken bakplaat. Zet 25 minuten in de oven.
-
2
Pel en hak de knoflook en de ui. Stoof ze glazig in 2 el olie. Kruid de kip met peper en zout, doe ze bij in de pan en bak aan beide kanten goudbruin. Blus met witte wijn en citroensap, overgiet met de fond en laat met het deksel op de pan nog 10 à 15 minuten verder garen.
-
3
Haal het vlees uit de pan en hou het warm onder aluminiumfolie. Mix de saus en kruid met peper en zout.
-
4
Laat de saus wat indikken en doe er de erwtjes bij. Leg het vlees weer in de pan met de saus en de erwten, en laat nog 5 minuten verder sudderen. Serveer met de gebakken aardappeltjes.