Grietrolletjes met asperges
bereiding
-
1
Snij het harde van de groene asperges af. Halveer ze in de lengte en snij ze dan doormidden.
Snipper het sjalotje.
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2
Kook de asperges beetgaar in gezouten water.
-
3
Fruit het sjalotje in wat boter. Blus met de droge witte wijn en laat wat inkoken. Roer er 1 el mosterd en 2 dl room door. Laat inkoken tot sausdikte.
-
4
Neem de grietfilets en leg op elk 4 stukjes asperge, rol op en zet vast met een prikker.
-
5
Schik de rolletjes in een ovenschaal en schenk er 100 g gesmolten boter over. Zet 12 minuten (of wat langer, volgens de dikte van de visfilets) in een de oven.
-
6
Serveer met gekookte aardappelen en de mosterdsaus. Garneer met verse kruiden.
Voorbereiding