Recept

Grietrolletjes met asperges

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Feestelijk lenterecept

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij het harde van de groene asperges af. Halveer ze in de lengte en snij ze dan doormidden.

    Snipper het sjalotje.

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Kook de asperges beetgaar in gezouten water.

  3. 3

    Fruit het sjalotje in wat boter. Blus met de droge witte wijn en laat wat inkoken. Roer er 1 el mosterd en 2 dl room door. Laat inkoken tot sausdikte.

  4. 4

    Neem de grietfilets en leg op elk 4 stukjes asperge, rol op en zet vast met een prikker.

  5. 5

    Schik de rolletjes in een ovenschaal en schenk er 100 g gesmolten boter over. Zet 12 minuten (of wat langer, volgens de dikte van de visfilets) in een de oven.

  6. 6

    Serveer met gekookte aardappelen en de mosterdsaus. Garneer met verse kruiden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Grietrolletjes met asperges

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!