Tong met gegrilde witte asperges en peterseliesaus
bereiding
-
1
Schil de asperges en snij het houtachtige uiteinde eraf. Doe de asperges in een grote pot met lichtgezouten water en breng aan de kook. Neem de pot van het vuur zodra het water kookt en laat de asperges nog 5 minuten garen. Neem de asperges met een schuimspaan voorzichtig uit het water en laat ze uitlekken op keukenpapier.
-
2
Verhit een grillpan en gril de asperges aan beide kanten. Kruid met peper van de molen en zout en druppel er wat citroensap over.
-
3
Bak de tongfilets in olijfolie, eerst enkele minuten op de velkant, daarna enkele minuten op de andere kant.
-
4
Maak de saus. Spoel de peterselie en snipper fijn. Smelt de boter in een steelpannetje en voeg de peterselie toe. Leg de vis en de asperges op een mooi bord en lepel er de peterseliesaus bij. Werk af met peper van de molen en de rucola.