Recept

Saltibarsciai

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Litouwse bietensoep

bereiding
  1. 1

    Maak de bieten schoon. Zet onder water en kook tot ze zacht zijn.

    Kook de eieren hard.

  2. 2

    Maak de komkommers schoon en snij in kleine blokjes

    Pel de eieren en splits het eiwit en de eidooier. Hak het eiwit fijn.

    Hak de lente-ui en meng met de eidooiers en wat zout.

  3. 3

    Haal de bieten uit het water en bewaar het kookvocht.
    Koel de bieten onder koud stromend water. Pureer ze zodra ze afgekoeld zijn.

  4. 4

    Meng de karnemelk met het kookvocht en de zure room. Voeg dan de bieten, komkommer, eiwitten en lente-ui toe.
    Laat afkoelen in de koelkast en serveer met verse dille.
     

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Saltibarsciai

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!