Spinazie met spiegelei
bereiding
-
1
Haal de spinazieblaadjes van de steeltjes. Spoel ze.
Verkruimel de beschuiten.
-
2
Doe de spinazie met het aanhangende water in een diepe kookpan. Zet op een matig hoog vuur, tot de spinazieblaadjes geslonken zijn. Laat ze uitlekken in een vergiet. Hak ze fijn, of pureer ze héél kort met de staafmixer.
-
3
Laat de boter smelten in een pannetje. Doe er de spinazie bij. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat 2 minuten zacht stoven.
-
4
Vermeng de verkruimelde beschuiten met de room. Voeg bij de gestoofde spinazie. Schep goed om. Verdeel het mengseltje over vuurvaste schaaltjes.
-
5
Maak in het midden van het spinaziehoopje een kuiltje. Breek daarin een ei: voorzichtig, zodat de dooier heel blijft.
-
6
Zet 10 minuten in het midden van de oven op 200° C, of tot het eiwit gestold is.
-
7
Werk af met een plukje peterselie of een sprietje bieslook. Serveer met croutons of warme toast.
Voorbereiding