Recept

Quinoataart met jonge spinazie, geitenkaas en peren

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kook de quinoa eventueel al op voorhand of maak de bodem de dag vooraf klaar en bewaar in de koelkast. Op die manier is de taart snel klaar!

bereiding
  1. 1

    -Kook de quinoa 12 minuten in de groentebouillon en laat afkoelen.

  2. 2

    Mix de quinoa met de pecorino, het ei en het zout.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 190 °C.

  4. 4

    Smeer de taartvorm goed in met boter of kokosolie of beleg met bakpapier. Doe het beslag in de taartvorm, druk goed aan en zorg ervoor dat de boorden wat rechtop staan. Plaats 20 minuten in de koelkast.

  5. 5

    Bak de bodem 15 minuten in de voorverwarmde oven.

  6. 6

    Meng voor de vulling de eieren met de geitenkaas, 30 g pecorino en klop tot een luchtige massa. Kruid met peper en zeezout.

  7. 7

    Laat de spinazie slinken in een pan met wat olijfolie. Duw door een zeef om het meeste vocht te verwijderen.

  8. 8

    Vul de voorgebakken taartbodem met het mengsel van ei en kaas, de spinazie en beleg met de peren. Werk af met de rest van de pecorino.

  9. 9

    Bak nog 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!