Recept

Gebakken noedels met Japanse wokgroenten en spiegelei

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker noedelgerechtje van Libelle-chef Natalie.

bereiding
  1. 1

    Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en laat ze uitlekken. Meng er eventueel wat sesamolie onder om plakken te voorkomen.

  2. 2

    Spoel de spinazie en laat ze goed uitlekken. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in schuine ringen. Hou het groen apart voor de afwerking.

  3. 3

    Verhit arachideolie in een wok en roerbak de kant-en-klare wokgroenten en de lente-uitjes enkele minuten. Voeg de bladspinazie en de teriyaki-woksaus toe en laat de spinazie slinken.

  4. 4

    Verhit arachideolie en boter in een pan en bak er 4 spiegeleieren in. Lepel er eventueel een beetje crispy chiliolie bij. Kruid de eieren met peper en zout.

  5. 5

    Meng de noedels onder de wokgroenten en warm ze nog even mee op. Verdeel de noedels en de groenten over de borden, werk ze af met een spiegelei, de krokante uitjes, de koriander en het groen van de lente-ui. Geef er eventueel nog wat crispy chiliolie bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gebakken noedels met Japanse wokgroenten en spiegelei

Ingrediënten voor

4 personen
  • noedels (udonnoedels)400 g
  • eieren4
  • wokgroenten (Japanse of Thaise wokgroenten, kant-en-klaar)400 g
  • jonge spinazie200 g
  • lente-uitjes4
  • handvol koriander (voor de afwerking)
  • gefrituurde uitjes4 el
  • woksaus (teriyaki-woksaus, kant-en-klaar)150 ml
  • chiliolie (cripsy chili-olie, optioneel)
  • arachideolie
  • sesamolie
  • boter
  • peper
  • zout

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!