Recept

Broccoliroom

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke romige soep

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pel en snipper de ui.

    Verdeel de broccoli in roosjes. Hou een paar broccoliroosjes apart.

  2. 2

    Verwarm de kippenbouillon.

    Fruit de uisnippers glazig in een nootje boter. Blus met de kippenbouillon.
    Doe er de broccoliroosjes bij. Laat 5 tot 10 minuten koken (niet langer, want broccoli is snel gaar).

  3. 3

    Mix de soep en breng ze op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Breng ze weer tot tegen de kook aan. Schenk er de room bij. Roer mooi glad. Werk af met de apart gehouden broccoliroosjes. Serveer goed warm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Broccoliroom

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!