Appelcrumble
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil de appels en snij ze in stukjes.
-
2
Bak de stukjes appel eventjes in 1 el boter. Bestrooi ze met 50 g suiker en laat 20 minuten zachtjes garen.
-
3
Verdeel de appels over een ruime ovenschaal. Meng 50 g havermout met bloem, 50 g bruine suiker en 50 g koude boter snel met de vingers tot een kruimelig deegje.
-
4
Bestrooi er de appels mee. Zet 40 minuten in de oven.
-
5
Breng 200 ml melk aan de kook met 1 overlangs gespleten vanillestokje en het uitgeschraapte vanillemerg.
Meng 50 ml melk met 30 g bloem en 2 eidooiers.Schenk er al roerend de kokende melk bij. doe alles weer in de kookpan, zet op het vuur en laat 3 minuten zachtjes doorkoken. Verwijder het vanillestokje.
roer er nog 40 g griessuiker en 1 pakje vanillesuiker door.
Voorbereiding
Lekker met banketbakkersroom