Recept

Appelcrumble

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zo simpel en o zo lekker

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C.

    Schil de appels en snij ze in stukjes.

  2. 2

    Bak de stukjes appel eventjes in 1 el boter. Bestrooi ze met 50 g suiker en laat 20 minuten zachtjes garen. 

  3. 3

    Verdeel de appels over een ruime ovenschaal. Meng 50 g havermout met bloem, 50 g bruine suiker en 50 g koude boter snel met de vingers tot een kruimelig deegje.

  4. 4

    Bestrooi er de appels mee. Zet 40 minuten in de oven. 

  5. Lekker met banketbakkersroom

  6. 5

    Breng 200 ml melk aan de kook met 1 overlangs gespleten vanillestokje en het uitgeschraapte vanillemerg.

    Meng 50 ml melk met 30 g bloem en 2 eidooiers.Schenk er al roerend de kokende melk bij. doe alles weer in de kookpan, zet op het vuur en laat 3 minuten zachtjes doorkoken. Verwijder het vanillestokje.

    roer er nog 40 g griessuiker en 1 pakje vanillesuiker door.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Appelcrumble

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!