Appelcrumble met dulce de leche-ijs
bereiding
-
1
Zet de blikjes gecondenseerde melk in een steelpan met een bodempje water en laat au bain-marie in 2 uur zachtjes tot karamel koken. Zorg dat het blikje continu onder water staat, anders kan het ontploffen.
-
2
Breng de slagroom, de melk, de helft van de dulce de leche en het zout aan de kook in een sauspannetje en roer goed. Klop de eidooiers los en schep door de karamel tot het mengsel indikt. Dat duurt 5 à 6 minuten. Schep in een ijsmachine en draai tot ijs. Schep de helft van het beslag in een goed afgesloten ijsvorm, schep er de rest van de dulce de leche op dan de rest van het ijs. Zet in de diepvries tot gebruik.
-
3
Verwarm de oven voor op 160°C. Meng alle ingrediënten voor de crumble. Zet 10 minuten koel weg.
-
4
Schil de appelen en snij in blokjes. Meng de bloem met de suiker en een snuifje zeezout. Roer onder de appelblokjes. Schep de appelen in een ovenschaal en bestrooi met de kruidige crumble. Bak 25 minuten in de oven en dek af met aluminiumfolie als de crumble te donker kleurt. Laat 10 minuutjes afkoelen en serveer met een flinke bol van het dulce de leche-ijs.