Tongrolletjes met garnalenbisque
bereiding
-
1
Fruit de gesnipperde ui en knoflook 4 minuten aan in olijfolie. Voeg de tomatenpuree, peterselie, tijm en laurier toe en laat enkele minuten verder stoven.
-
2
Voeg 300 g ongepelde garnalen, de pastis, saffraan, een snuifje cayennepeper en 300 ml water toe. Laat 20 minuten onder deksel garen op een zacht vuurtje.
-
3
Pel 100 g garnalen. Bewaar ze in de koelkast tot gebruik. Mix de soep en passeer door een zeef (niet te fijn). Warm de bisque weer op en bind met wat maiszetmeel.
-
4
Rol de tongrolletjes op met de grijze kant naar binnen. Kruid met peper en zout. Stoom ze gaar in 10 minuten. Frituur ondertussen de resterende 100 g garnalen mét de pel. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
5
Leg de tongrolletjes op voorverwarmde borden. Lepel de bisque van garnalen rond de vis, werk af met gefrituurde en met verse, gepelde garnaaltjes en enkele blaadjes waterkers. Lekker met rijst.