Focaccia met courgette en rozemarijn
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor tot 180° C.
Spoel de courgettes, dep ze droog en snij ze in flinterdunne plakjes.
-
2
Mix de rozemarijn. U moet 1 el overhouden.
-
3
Los de gist met de suiker op in 3 el lauw water. Laat 15 minuten rusten. Meng de bloem met het zout. Giet het gistmengsel op de bloem en doe er 2 el olijfolie bij. Kneed, en voeg er beetje bij beetje 300 ml water aan toe, tot u een soepel deeg krijgt dat niet plakt. Kneed er de rozemarijn door en maak een bal. Leg die in een grote, lichtjes met olie ingestreken kom en dek af met een vochtige doek. Laat 1 uur rijzen op een warme plek.
-
4
Leg het deeg op een werkvlak met bloem en druk het plat. Verdeel het in 6 stukken en rol die uit tot dikke rondjes. Druk een ondiep kuiltje in het midden, bestrijk met olie en beleg met courgette. Bestrijk met olie, bestrooi met fleur de sel en peper en leg de rondjes op bakpapier op een bakplaat. Dek af en laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
-
5
Schuif de focaccia’s in de oven en bak ze 30 minuten.
Voorbereiding