Recept

Gekaramelliseerde chocoladecrème

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekkere crème met een nog lekkerder laagje er bovenop

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160 °C.

  2. 2

    Breng de room aan de kook met het gespleten vanillestokje. Neem de pan van het vuur en laat een tiental minuten trekken.

  3. 3

    Neem het vanillestokje uit de room, schraap het uit en doe het vanillemerg bij de room. Breng de room weer tot tegen de kook aan. Voeg er de chocolade aan toe en roer mooi glad.

  4. 4

    Klop de eidooiers wit schuimig met de fijne suiker, tot het mengsel als een lint van de klopper afloopt. Schenk de chocoladeroom bij de dooiers. Roer voortdurend.

  5. 5

    Verdeel de crème over vuurvaste schaaltjes. Zet de schaaltjes in een diepe ovenschaal. Schenk er heet water bij, zodat ze tot de helft in het water staan. Zet ongeveer 30 minuten in de oven op 160 °C, of tot de crème ingedikt is.

  6. 6

    Laat door en door afkoelen in de koelkast.

  7. 7

    Strooi er de bruine suiker over. Zet de schaaltjes kort onder de hete grill of karamelliseer de suiker met behulp van een brandertje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gekaramelliseerde chocoladecrème

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!