Gekaramelliseerde vlaatjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
2
Kwast of wrijf vier niet al te grote, maar wel vrije diepe ovenschaaltjes in met boter.
-
3
Klop de eieren wit schuimig met de fijne suiker.
Roer er de bloem en het vanille-extract door.
-
4
Breng de melk met de room aan de kook.
Schenk de kokendhete vloeistof bij de eiercrème en roer voortdurend.
-
5
Verdeel over de schaaltjes en zet ze 30 minuten in een warmwaterbad tegen de kook aan, in het midden van de oven.
-
6
Laat ze afkoelen tot op kamertemperatuur, en zet ze dan ten minste 30 minuten in de koelkast.
-
7
Strooi de rietsuiker op de vlaatjes.
Zet de kommetjes een paar minuten helemaal bovenaan in de oven onder de hete grill.
Of karamelliseer de suiker met een brandertje.
Voorbereiding