Spaghetti met mosselen en chilipeper
bereiding
-
1
Spoel de mosselen goed en verwijder de baarden. Gooi beschadigde en geopende exemplaren weg.
-
2
Spoel en halveer de chilipepertjes, verwijder zaadjes en zaadlijsten, snipper de pepertjes fijn. Pel en snipper de knoflook. Spoel de peterselie en schud goed droog, hak de blaadjes fijn.
-
3
Verhit de olie in een grote pan en roerbak de knoflook en chilipeper 1 tot 2 minuten. Blus de pan met de witte wijn en 250 ml water. Doe er de mosselen bij, kruid met peper en zout. Laat afgedekt koken op hoog vuur tot de schelpen opengaan.
-
4
Hou 16 mosselen in hun schelp apart. Haal de overige mosselen uit de schelp.
-
5
Kook de spaghetti beetgaar in gezouten water. Giet af en hussel hem met de mosselen door het mosselkookvocht. Verdeel de pasta over diepe borden. Werk af met peterselie en de apart gehouden mosselen-metschelp. Serveer meteen.