Spaghetti vongole (2)
bereiding
-
1
Maak de venusschelpjes schoon. Spoel ze goed onder stromend water.
-
2
Dompel de tomaten 20 seconden onder in kokend water. Pel en ontpit ze, snij ze in blokjes. Spoel en halveer de paprika en de chilipeper, verwijder de zaadjes. Snij de paprika in kleine blokjes, snipper het pepertje fijn. Pel en snipper de knoflook.
-
3
Verhit de olie in een grote, diepe braadpan, fruit de knoflook en de chilipeper een halve minuut op laag vuur. Doe er de venusschelpen, de tomaten en de paprika bij. Giet er de wijn bij en laat afgedekt 5 minuten koken, tot de schelpjes open zijn.
-
4
Haal de venussschelpen met een schuimspaan uit de pan, gooi ongeopende exemplaren weg. Breng het kookvocht op smaak met peper en zout.
-
5
Kook de spaghetti beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Meng de spaghetti met de saus. Verdeel de pasta met de schelpen over warme borden. Bestrooi met peterselie en serveer.