Quiche met olijven en tomaten
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Bekleed een hoge taartvorm met het kruimeldeeg, plooi het overtollige deeg langs de randen naar binnen.
-
2
Vul de vorm met bakpapier en rijst en zet 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven.
-
3
Spoel de tomaten, halveer ze en verwijder de pitjes. Snij het vruchtvlees in blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Fruit de ui in een scheutje olie. Voeg de tomatenblokjes, knoflook, oregano, peper en zout toe en laat even pruttelen tot het vocht verdampt is.
-
4
Klop het ei los met de dooiers en de tomatenpuree. Voeg peterselie, oregano, paprikapoeder en cayennepeper naar smaak toe. Voeg ook de ansjovisjes met de olie toe.
-
5
Spatel de eiermix voorzichtig door de tomaten. Schenk op de deegbodem en bestrooi met de kaas. Werk af met de olijven en schuif 45 tot 50 minuten in de oven tot de quiche gaar is.