Recept

Tarte tatin van tomaten en gekaramelliseerde rode ui

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke hartige variant op deze Franse klassieke taart.

Tip: voeg nog een handvol olijven toe. Verdeel ze over de tomaten in de schaal en schep er dan de ui op.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de uien en snij ze in halve maantjes. Smelt de boter en voeg de uien toe. Bestrooi ze met ½ eetlepel suiker en laat ze op een middelhoog vuur karamelliseren. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Roer regelmatig.

  2. 2

    Verwarm de rest van de suiker met 3 eetlepels water. Laat zonder te roeren rustig karamelliseren en lichtbruin worden. Draai het mengsel los door de pan zachtjes heen en weer te bewegen en blus tegelijk met de azijn.

  3. 3

    Spoel en halveer de tomaten. Giet het suikermengsel in de ovenschaal en leg er de tomaten met de snijkant naar onder in. Verdeel er de uien over, rits er de tijmblaadjes bij en kruid met peper en zout. Leg er het bladerdeeg op en duw de randen naar binnen. Maak een kleine inkeping in het deeg en bak de taart ongeveer 30 minuten in de oven.

  4. 4

    Spoel intussen de komkommers en snij er met een dunschiller lange plakjes van. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringen. Meng ze samen met de wittewijn-azijn en een scheutje olijfolie onder de komkommers. Kruid de groenten met peper en zout.

  5. 5

    Keer de tarte tatin om op een bord en werk hem voor het serveren af met de komkommersalade, de dille en de parmezaan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tarte tatin van tomaten en gekaramelliseerde rode ui

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!