Courgettequiche met geitenkaas
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een taartvorm met het kruimeldeeg, plooi het overtollige deeg langs de rand naar binnen. Vul de vorm met bakpapier en rijst en zet 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven.
-
2
Pel en snipper de ui. Spoel de rode paprika, verwijder zaadjes en zaadlijsten en snij het vruchtvlees in blokjes. Spoel de aubergine en snij in blokjes. Verhit boter in een pan en fruit de ui en de paprika erin. Voeg de aubergineblokjes toe en bak goudbruin.
-
3
Schep de gebakken groenten op de deegbodem. Klop de eieren met de eidooier en de room los. Kruid met peper en zout.
-
4
Schenk het eiermengsel over de groenten. Spoel de courgette en snij in fijne plakjes. Snij de geitenkaas in plakjes.
-
5
Leg de plakken courgette en geitenkaas als dakpannetjes op de quiche en schuif 45 minuten in de voorverwarmde oven.