Recept

Zomertaartje met prei en geitenkaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Perfect voor een warme zomerdag

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220 °C.

  2. 2

    Ontrol het bladerdeeg en leg het op het bakpapier op een bakplaat.

  3. 3

    Stoof de prei met de knoflook en de tijm zacht in de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Laat uitlekken in een vergiet en een kwartiertje afkoelen.

  4. 4

    Vermeng het ei met de helft van de parmezaan en roer er dan de uitgelekte prei door.

  5. 5

    Verdeel het mengsel over het bladerdeeg, maar blijft 4 cm van de rand. Flap de rand van het deeg naar binnen, zodat er een taart met een brede rand ontstaat.

  6. 6

    Verdeel de geitenkaas, de olijven en de rest van de parmezaan over de taart.

  7. 7

    Zet de taart 2 à 25 minuten in de oven, tot ze mooi goudbruin is. Lekker warm of koud, met een simpele zomerse salade erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zomertaartje met prei en geitenkaas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!