Recept

Visgratin met olijven

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Recht uit de zee!

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet ze af en laat ze kort opdrogen op het vuur. 

  2. 2

    Snij de vis in stukken. Leg ze 5 minuten in de bouillon tegen de kook aan.

  3. 3

    Spoel en hak de peterselie. Halveer de olijven. Plet de aardappelen grof met een vork en vermeng ze met de peterselie en de olijven. Kruid met peper en zout. 

  4. 4

    Schep de helft van de aardappelen in een diepe, lichtjes ingevette ovenschaal. Schep de stukken vis met een schuimspaan uit de bouillon, op de aardappelen. Dek af met de rest van de aardappelen. 

  5. 5

    Laat de visbouillon tot de helft inkoken. Roer het maïszetmeel los in een half kopje koud water. Bind de saus met het bloempapje. Kruid ze naar smaak bij met peper en zout. Lepel de saus over het bovenste aardappellaagje.

  6. 6

    Bestrooi met het paneermeel. Beleg met vlokjes boter of besprenkel met olijfolie. 

  7. 7

    Zet 10 minuten in de oven op 200°C.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Visgratin met olijven

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!