Tomaat gevuld met spinazie
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de tomaten, dep ze droog. Snij het kapje eraf en lepel er de pitjes uit. Zet ze omgekeerd in een vergiet en laat ze 15 minuten uitlekken.
-
2
Blancheer de spinazie 2 minuten in gezouten water. Laat schrikken in koud water, en uitlekken. Hak de blaadjes grof en druk ze nog eens extra goed uit.
-
3
Stoof de gehakte spinazie in een nootje boter of olie. Schenk er de room bij. Breng aan de kook. Roer er, van het vuur af, de kruidenkaas door. Breng op smaak met peper en zout.
-
4
Vul de tomaten met de spinazieroom. Zet de kapjes erop. Besprenkel lichtjes met olijfolie en zet ze 20 minuten onderaan in de oven op 200°C.
-
5
Leg de plakjes ham op een bakplaat. Laat ze knapperig bakken, bovenaan in de oven. Leg op elke tomaat wat gebakken hamsnippers en een takje verse tijm. Serveer met rijst of stokbrood.
Voorbereiding