Tomaten gevuld met ansjovis-spinazietapenade
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Pel en plet de knoflook. Pel de sjalotten en snipper fijn.
-
2
Verhit een scheut olijfolie, voeg de ansjovisfilets toe en laat smelten. Voeg de knoflook en 400 gram spinazie toe en roerbak 1 minuut. Blus met het sap van een halve citroen en kruid met peper en zout. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet en hak fijn.
-
3
Hak de kappertjes, olijven, witte bonen en amandelen fijn en meng met de spinazie. Breng op smaak met peper.
-
4
Snij het hoedje van de tomaten en lepel het vruchtvlees eruit. Vul met de spinaziemengeling en zet ze 20 à 25 minuten in de oven.
-
5
Leg onderaan een bord de overige spinazie, besprenkel met citroen, olijfolie, peper en zout en leg hierop de gevulde tomaten.