Klassieke quiche met geitenkaas en tomaat
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg het deeg op het bakpapier in een quichevorm, prik met een vork enkele gaatjes in het deeg. Leg er een tweede bakpapier op en vul met bakknikkers. Bak de quichebodem 10 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder de bakknikkers en het bakpapier en bak het deeg nog 5 minuten verder in de oven.
-
2
Fruit de gespoelde spinazie in de olie, tot de spinazie geslonken is. Verdeel de geitenkaas in twee delen. Maak de ene helft los met een vork en klop er één voor één de eieren door. Voeg de room, hamblokjes en de uitgelekte spinazie toe en kruid met peper en zout.
-
3
Halveer de tomaatjes. Verdeel de eier-spinazievulling over de voorgebakken bodem. Leg er de kerstomaatjes op en werk af met de rest van de geitenkaas, die je in plukjes over de quiche verdeelt.
-
4
Bak de quiche nog 30 minuten verder in de oven, of tot de kaas mooi gratineert. Serveer met een slaatje.