Lamsspiesjes met yoghurtsaus
bereiding
-
1
Vermeng het citroensap, olijfolie, rozemarijn, gember, komijn en chilipeper en doe ze in een diepvrieszakje.
-
2
Snij het vlees in blokjes van 2 cm en doe ze bij in het zakje. Sluit het zakje en kneed even. Laat minstens 2 uur in de koelkast marineren.
-
3
Week 8 houten spiesjes in water. Spoel en zwier de sla. Snij de citroen in 8 partjes.
-
4
Pel en pers de knoflook. Hak de peterselie grof en voeg toe aan de yoghurt en breng op smaak met peper, zout en citroenschil. Zet koel weg.
-
5
Neem de vleesblokjes uit de marinade, dep ze droog en steek ze op de spiesjes. Gril ze 5 tot 7 minuten aan alle kanten. Vouw de tortilla’s dubbel en leg ook die op de grill.
-
6
Verdeel de spiesjes en tortilla’s over de borden. Garneer met sla, citroen en wat yoghurtsaus. Serveer de rest van de saus er in een kommetje apart bij.