Krokant knoflookbrood
bereiding
-
1
Snipper de knoflook fijn.
Hak de rozemarijn.
Verwarm de oven voor op 220° C.
-
2
Los de gist op in het water en kneed met de bloem en het zout tot een soepel deeg. Laat 1 uur rijzen op een warme plek.
-
3
Kneed het deeg op een met bloem bestoven werkvlak door, verdeel het in twee stukken en maak van elk stuk een bal. Druk die plat, tot cirkels van zo’n 25 cm diameter. Leg elke deegcirkel op een met bakpapier beklede bakplaat.
-
4
Meng de dooier met de suiker, de olijfolie en 1 el water en bestrijk het deeg ermee. Bestrooi met de knoflook en de rozemarijn.
-
5
Bak de broden in 15 minuten lichtjes goudbruin. Laat afkoelen en breek de broden in stukjes.
-
6
Wilt u liever 1 groot brood, temper dan na 10 minuten de oventemperatuur tot 180° C en bak nog 20 minuten.
Voorbereiding