Cannelloni met konijn en citroensaus
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snij de venkel in blokjes.
Verkruimel twee sneden brood en verwijder de korst.
Plet de knoflookteentjes.
-
2
Kook 16 cannellonibuisjes 3 minuten in gezouten water. Laat ze uitlekken.
-
3
Hak het vlees van vier konijnbouten fijn. Braad het kort aan in 4 eetlepels olijfolie.
-
4
Doe er 2 stronken venkel (in blokjes), 2 sneetjes verkruimeld wit brood (zonder korst) , 2 geplette knoflookteentjes en 1 takje verse dragon bij. Kruid met peper en zout.
-
5
Laat een tiental minuten zacht stoven. Vul de cannelloni met het vleesmengsel. Schik ze in een ovenschaal.
-
6
Laat 2 dl gevogeltefond samen met 1,5 dl lichte room tot zowat de helft inkoken. Bind de saus (eventueel) met 1 eetlepel maïszetmeel.
-
7
Doe er, van het vuur af, 50 g ijskoude botervlokjes en het sap en de gersapte schil van 1 citroen bij. Mix heel kort met de staafmixer.
-
8
Lepel de citroensaus over de cannelloni. Bestrooi de cannelloni met 50 g gemalen parmezaan. Zet 30 minuten in de oven, op 180 °C.
Voorbereiding