Wortelpasta vongole
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de chilipeper fijn. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Hak ¾ van de peterselie fijn, hou de rest apart voor de afwerking.
-
2
Leg de kerstomaten in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet ze 10 minuten in de oven.
-
3
Blancheer de wortelspirelli 4 minuten in licht gezouten water. Fruit de sjalot en knoflook aan in een pan met olie en bak ze samen met de chilipeper glazig.
-
4
Blus met de wijn en laat de alcohol verdampen. Voeg de schelpen toe en dek af. Laat een 5-tal minuten koken tot alle schelpen open zijn.
-
5
Voeg nu de ovengebakken tomaten, de peterselie en een klontje boter toe, kruid met peper en zout en schep alles om.
-
6
Verdeel de wortelspirelli over de borden, schep er de schelpen met het kookvocht over en werk af met enkele peterselieblaadjes. Serveer meteen.