Macaroni met kaas (2)
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet 4 kleine ovenschaaltjes in met boter.
-
2
Kook de macaroni beetgaar in gezouten water. Giet af, spoel meteen onder koud water en laat uitlekken.
-
3
Smelt 2 el boter in een steelpannetje. Roer er de bloem door en laat even drogen. Voeg er dan beetje bij beetje de melk aan toe en roer tot een gladde bechamel. Haal de pan van het vuur en roer twee derde van de geraspte kaas door de saus. Breng op smaak met mosterd, zout en cayennepeper.
-
4
Spoel en halveer de kerstomaatjes.
-
5
Vermeng de macaroni met de tomaten en de saus. Vul er de ovenschaaltjes mee. Meng de rest van de kaas met het paneermeel. Strooi het mengsel over de pasta. Laat 25 minuten gratineren in de oven. Werk af met peterselie en serveer.