Macaroni met bloemkool, pancetta en cheddar
bereiding
-
1
Bak de pancetta krokant in een pan zonder vetstof en laat uitlekken op keukenpapier. Snipper fijn.
-
2
Verdeel de bloemkool in roosjes en blancheer ze beetgaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
3
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en hou een kopje van het kookvocht bij.
-
4
Rasp de cheddar. Smelt de boter in een pannetje en bestrooi met de bloem. Roer tot een roux en blus met de melk en een beetje kookvocht van de pasta. Roer met een garde tot een gladde bechamel.
-
5
Voeg de geraspte cheddar toe aan de saus en roer tot een smeuïge kaassaus. Breng op smaak met de gesnipperde salie, de zachte mosterd, nootmuskaat, citroensap en geraspte citroenschil.
-
6
Schep de pasta en de bloemkool onder de saus. Verdeel de macaroni over borden en werk af met de krokante pancettasnippers en extra gesnipperde salie.