Macaroni met erwtjes en basilicum
bereiding
-
1
Breek de macaroni in stukken.
Snij de kaas en ham in blokjes.
Pel en hak de ui en de knoflook.
Haal de basilicumblaadjes van de takjes en leg er enkele opzij voor garnering. Snij de rest in reepjes.
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2
Kook de macaroni beetgaar in gezouten water. Giet af, laat schrikken onder koud water en uitlekken.
-
3
Stoof de ham, ui en knoflook in 2 el boter.
-
4
Doe er de erwten bij en bestrooi met de bloem. Laat even sudderen en schenk er dan de melk bij. Roer tot de saus bindt. Meng er de room en de helft van de kaas door. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
-
5
Schep de gesneden basilicumblaadjes door de pasta. Roer er ook de saus door.
-
6
Beboter een ovenschaal en schep er de pasta in. Verdeel er 1 el boter in vlokjes over. Bestrooi met de rest van de kaas. Zet 30 minuten in de oven.
-
7
Garneer met de overgebleven basilicumblaadjes en serveer meteen.
Voorbereiding