Paprikasoep met zure room en pesto
bereiding
-
1
Maak de paprika’s en de chilipeper schoon, verwijder zaadjes en zaadlijsten, snij ze in blokjes. Pel de knoflook en snij hem in plakjes. Stoof ze samen met de chili en de paprika aan in een klontje boter. Schenk er de bouillon bij en laat 10 minuten zachtjes koken.
-
2
Pureer de soep glad in de keukenmachine. Hou 2 el zure room apart voor de afwerking. Mix de soep schuimig met de rest van de room. Kruid met zout en cayennepeper.
-
3
Rooster voor de pesto de pijnboompitten goudbruin in een pan zonder vetstof. Doe 1 el pijnboompitten in een vijzel met de basilicumblaadjes. Stamp tot een gladde puree. Roer er de parmezaan en de olie door. Breng op smaak met een snuifje zout.
-
4
Schep de soep in tassen of kommen. Lepel in het midden een toefje zure room. Werk af met pesto en de rest van de pijnboompitten.