Spruitjessoep met gefrituurde aardappelreepjes en spek
bereiding
-
1
Maak de spruitjes schoon. Verwijder de buitenste blaadjes en snij de voetjes kruiselings in. Schil de aardappelen. Snij, voor het garnituur, een aardappel in héél fijne reepjes, snij de rest in blokjes. Pel en snipper de ui.
-
2
Stoof de ui in een grote pan aan met een klontje boter. Voeg de spruitjes, de aardappelen en de bouillon toe. Laat afgedekt op middelhoog vuur 25 minuten koken.
-
3
Bak de spekreepjes krokant. Frituur heel kort de fijne aardappelreepjes.
-
4
Mix de soep glad met de staafmixer of in de keukenmachine. Roer er dan de room door. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
5
Schep de soep in warme borden. Werk naar smaak af met de gebakken spekreepjes, de gefrituurde aardappelreepjes en geblancheerde spruitjesblaadjes.