Tajine van kip en gekaramelliseerde ui
bereiding
-
1
Pel de uien, snij ze in fijne ringen.
Schraap de wortelen, snij ze in fijne plakjes
-
2
Bak de uiringen 3 minuten op een vrij hoog vuur, in een beetje olie. Doe er de honing bij. Bestrooi met de suiker. Schep goed om en laat nog een paar minuten bakken tot de uiringen lichtjes gekaramelliseerd zijn.
-
3
Pocheer de wortelen 2 minuten in de kippenbouillon met de kardemom, een snuifje suiker, peper en zout.
-
4
Kruid de stukken kip met peper en zout. Bak ze kort rondom aan op een hoog vuur, in wat olie.
-
5
Schep met een schuimspaan de worteltjes uit de bouillon in de tajine (of een ovenschaal met deksel). Leg er de stukken kip bij. Lepel de gekaramelliseerde ui op de kip. Giet er de bouillon bij (tot de worteltjes helemaal onderstaan).
-
6
Dek af en zet 60 minuten in de oven op 150°C.
Voorbereiding