Recept

Tajine met kip, broccoli, citroen en geroosterde amandelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Serveer couscous bij je stoofpotje, maar overdrijf niet met de hoeveelheid. 40 gram per persoon kan genoeg zijn als je voldoende groenten voorziet.

bereiding
  1. 1

    Maak de broccoli schoon en snij in roosjes. Pel de uien en snij in 4 partjes. Pel en halveer de knoflook. Verhit wat olijfolie in een tajine op het vuur en stoof de uien en de knoflook glazig.

  2. 2

    Verhit de rest van de olijfolie in een andere pan. Korst daarin de kippenbouten even aan. Voeg de kippenbouten bij de ui en de knoflook in de tajine. Voeg het citroensap, de ras el hanout, de saffraan en de bouillon toe. Zet het deksel op de tajine en stoof de kip in 1 uur gaar op een heel laag vuur.

  3. 3

    Snij de ingemaakte citroenen in 4. Voeg ze samen met de broccoliroosjes 15 minuten voor het einde van de stooftijd toe aan de tajine. Bestrooi met de geroosterde amandelen. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer bij de tajine.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tajine met kip, broccoli, citroen en geroosterde amandelen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!