Varkenshaasje met sinaasappel (2)
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 175° C.
-
2
Schil 2 sinaasappels tot op het vruchtvlees, snij de partjes los tussen de vliesjes. Vang het sap op. Pers de resterende sinaasappels uit.
-
3
Kruid het varkenshaasje met peper en zout. Braad het kort rondom aan in 1 kl geklaarde boter. Zet het in een braadslee 10 minuten in de warme oven.
-
4
Blus de vleesbraadpan met de fond. Schraap de aanbaksels los. Laat 1 minuut inkoken. Voeg het sinaasappelsap, het gedroogde pepertje en de tijm toe. Laat 3 minuten inkoken. Voeg de sinaasappel likeur en de partjes sinaasappel toe. Laat 1 minuut doorwarmen.
-
5
Haal de tijm en het pepertje eruit. Breng de saus op smaak met peper en zout.
-
6
Snij het varkenshaasje in plakken. Lepel er de warme saus over. Serveer goed heet met gekookte rijst.