Herfstig gevuld varkenshaasje met appel, vijgen, blauwe kaas en noten
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij het varkenshaasje in de lengte in, maar niet helemaal door. Vouw het vlees open tot een rechte lap. Snij 3 vijgen in kwartjes. Verbrokkel de kaas en hak de noten grof. Schil 1 appel en snij het vruchtvlees in blokjes.
-
2
Leg een gedeelte van de kwartjes vijgen en stukjes appel op het varkenshaasje. Verdeel er 2/3 van de noten en Stilton over. Vouw het vlees toe en bind vast met keukentouw. Leg het varkenshaasje op een ingevette bakplaat. Schuif de bakplaat 30 minuten in de voorverwarmde oven.
-
3
Snij de overige appel in vier en haal het klokhuis eruit. Maak een kruisje in de overige vijgen en duw ze een beetje open. Leg de vijgen en appelkwartjes in een schaal, lepel er de balsamicoazijn over, kruid met peper en zout en strooi er de rest van de noten en Stilton over. Leg ze na een kwartier bij het varkenshaasje in de oven en laat nog een kwartier verder garen. Werk vlak voor het serveren af met blaadjes verse bladpeterselie.