Kippensuprême met taboulé
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200° C.
-
2
Bestrijk de kipfilet rondom lichtjes met olie. Leg hem in een ovenschaal. Kruid met zout, peper uit de molen en een halve koffielepel paprikapoeder.
-
3
Pel de knoflookteentjes, halveer ze. Spoel de paprika’s, verwijder zaadjes en zaadlijsten, snij ze in blokjes. Doe paprika en knoflook in een ovenschaal (niet bij de kip). Vermeng met 1 el olijfolie. Zet samen met de kip 20 minuten in de oven.
-
4
Blancheer de asperges 10 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en uitlekken. Snij ze in stukken.
-
5
Doe de couscous in een kom met een snuifje zout. Giet er 2 koppen kokendheet water bij. Laat 4 minuten afgedekt staan.
-
6
Maak de couscous los met een vork. Vermeng met de paprika’s, de asperges en de gehakte peterselie. Kruid met peper, zout en paprikapoeder. Serveer meteen met de kip.