Eendenfilet met appelvla
bereiding
-
1
Verwarm de oven op 180°C.
-
2
Schil de appels, snij ze in stukjes. Doe ze met de gedroogde pruimen in een pannetje. Kruid met een snuifje kaneel. Laat 10 minuten stoven in 30 g boter.
Klop de eieren los met de room en een snuifje zout. Meng met de gestoofde vruchten en verdeel over flexibele bakvormpjes.
Zet 15 tot 20 minuten in een warmwaterbad tegen de kook aan, in de oven op 180°C.
-
3
Bak de eendborst op het vel krokant, keer om en bak 8 à 10 minuten verder. Giet het braadvet weg, hou het vlees warm onder aluminiumfolie. Blus de braadpan met de port en de gevogeltefond. Laat een beetje inkoken.
-
4
Ontvorm de vla meteen op de voorverwarmde borden. Snij het vlees in plakjes en leg het erbij. Lepel er wat saus over. Serveer goed heet.
Lekker met aardappelwafeltjes of kroketten.
Voorbereiding
Voor de appelvla