Eendenfilet met mirabellen
bereiding
-
1
Snij het vel van de filets kruisvormig in. Leg ze op hun velkant in een hete pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Laat ze 3 minuten bakken. Draai ze om, dek de pan af en laat nog 3 tot 5 minuten bakken op een middelhoog vuur.
-
2
Laat de mirabellen uitlekken en vang het sap op.
-
3
Hou de filets warm onder aluminiumfolie. Giet het vet weg.
-
4
Verwarm in dezelfde pan de honing. Doe er 1 dl van het mirabellensap bij. Laat kort inkoken. Voeg er de gevogeltefond en de salie aan toe. Laat 2 minuten inkoken.
-
5
Haal de salie eruit en werk de saus, van het vuur af, op met vlokjes ijskoude boter.
-
6
Doe de uitgelekte peperbessen en de mirabellen bij de saus. Breng ze op smaak. Laat nog 1 minuut doorwarmen.
-
7
Snij het vlees in fijne plakjes. Lepel er de hete saus over. Serveer meteen met kroketjes of gestoomde aardappelen.