Recept

Macaroni met bloemkool

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verdoken groenten

bereiding
  1. 1

    Kook de macaroni beetgaar in gezouten water.

  2. 2

    Verdeel de bloemkool en de broccoli in roosjes. Stoom ze in 10 minuten beetgaar boven de groentebouillon. Laat ze wat opdrogen in een vergiet.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 200° C.

  4. 4

    Laat de groentebouillon tot ongeveer de helft inkoken. Doe er de room bij en laat nog 1 minuut inkoken. Doe, van het vuur af, de kruidenkaas bij de saus en roer ze mooi glad. Kruid met peper en zout. Snij de ham in fijne reepjes.

  5. 5

    Vul een diepe ovenschaal met bloemkool- en broccoliroosjes, hamsnippers en laagjes macaroni. Lepel er de kaassaus bij. Bestrooi met de gemalen kaas.

  6. 6

    Zet de schaal 10 minuten in de oven op 200° C.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Macaroni met bloemkool

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!