Gevulde aardappelen (2)
bereiding
-
1
Boen de aardappelen goed schoon. Kook ze gaar in de schil, in licht gezouten water.
-
2
Snij er in de lengte een kapje af en haal er met een lepeltje zoveel mogelijk kruim uit. Hou ze warm onder aluminiumfolie. Prak het kruim met 1 kl olijfolie. Vermeng met de bieslook en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
3
Bak de spekblokjes knapperig in een pan met antiaanbaklaag. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Giet het vet weg.
-
4
Klop de eieren los met de melk, peper en zout. Bak een smeuïg roerei in de spekpan, in een scheutje olijfolie,.
-
5
Schep het roerei in de aardappelen. Lepel er de puree op. Werk af met spekblokjes. Serveer meteen met een gemengde groene salade aangemaakt met kruidenvinaigrette.