Recept

Vis met citroensaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Supersnel klaar!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200° C. Breng de visfond aan de kook. Kruid de visfilets en leg ze naast elkaar in een grote, ondiepe ovenschaal. Giet er de kokendhete fond over. Dek af met aluminiumfolie. Zet 10 minuten in de warme oven.

  2. 2

    Boen de citroen goed schoon. Schil ze met een dunschiller. Pers ze uit.

  3. 3

    Schep de visfilets met een schuimspaan uit de ovenschaal op voorverwarmde borden en hou ze warm onder folie.

  4. 4

    Doe de visbouillon in een steelpannetje. Voeg er een paar stukjes citroenschil aan toe. Laat 3 minuten stevig doorkoken. Verwijder de citroenschil.

  5. 5

    Doe er de room bij en laat 1 minuut stevig doorkoken. Voeg er de yoghurt en het citroensap aan toe. Roer goed glad. Verwarm tot tegen de kook aan (maar laat niet meer koken). Breng op smaak met de ahornsiroop, peper en zout.

  6. 6

    Lepel de warme saus bij de vis en serveer meteen. Lekker hierbij is rijst met blokjes gekookte courgette en paprika.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vis met citroensaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!