Recept

Zuiderse visspiesjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk vakantiegerecht

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de tonijn en de zwaardvis in niet te kleine, gelijke blokjes. Vermeng de helft van de olijfolie met de gepelde en geplette knoflook en de ras-el-hanout. Lepel de olie bij de visblokjes. Schep om en zet ze, afgedekt, 30 minuten in de koelkast. 

  2. 2

    Spoel de paprika's. Halveer ze, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten. Snij elke paprikahelft in 6 stukken. 

  3. 3

    Spoel de courgette, snij ze in plakjes van 1 cm. Pel en snij de ui in kwartjes. 

  4. 4

    Doe er de groenten in een kom. Vermeng de rest van de olijfolie met de afgeriste tijm, flink wat peper uit de molen en een mespunt zout. Lepel bij de groenten. Schep om en zet ze, afgedekt, 30 minuten in de koelkast.

  5. 5

    Prik vis en groenten afwisselend op lange spiezen. Leg ze op een rooster en zet er een groot blik onder. Rooster ze in 8 to 10 minuten goudbruin onder de hete grill. Keer ze een paar keer om. Werk af met de gehakte peterselie. Serveer meteen. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zuiderse visspiesjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!