Spiesjes met garnalen en groenten
bereiding
-
1
Laat de diepvriesscampi's ontdooien. Pel ze en snij ze op de rugzijde van kop tot staart in met een scherp mesje. Verwijder het zwarte darmkanaal.
-
2
Pel de knoflookteentjes, snij ze in kwartjes. Pel de ui, snij hem in acht partjes. Laat de artisjokharten uitlekken, besprenkel ze met de helft van het citroensap.
-
3
Spoel de courgette, snij hem in stukken van 3 cm lang. Blancheer ze 2 minuten in gezouten water. Laat ze goed uitlekken.
-
4
Prik de scampi's en de groenten op lange spiezen. Bestrijk ze lichtjes met olijfolie. Rooster ze 5 minuten op de tafelgrill of de barbecue.
-
5
Besprenkel de spiezen met de rest van het citroensap. Kruid ze met peper en zout. Werk af met een beetje grof gehakte peterselie. Serveer meteen.
Voorbereiding