Recept

Spiesjes met garnalen en groenten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zuiderse lekkernij op de barbecue

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Laat de diepvriesscampi's ontdooien. Pel ze en snij ze op de rugzijde van kop tot staart in met een scherp mesje. Verwijder het zwarte darmkanaal. 

  2. 2

    Pel de knoflookteentjes, snij ze in kwartjes. Pel de ui, snij hem in acht partjes. Laat de artisjokharten uitlekken, besprenkel ze met de helft van het citroensap. 

  3. 3

    Spoel de courgette, snij hem in stukken van 3 cm lang. Blancheer ze 2 minuten in gezouten water. Laat ze goed uitlekken.

  4. 4

    Prik de scampi's en de groenten op lange spiezen. Bestrijk ze lichtjes met olijfolie. Rooster ze 5 minuten op de tafelgrill of de barbecue.

  5. 5

    Besprenkel de spiezen met de rest van het citroensap. Kruid ze met peper en zout. Werk af met een beetje grof gehakte peterselie. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spiesjes met garnalen en groenten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!